Diensten

Urgis is werkzaam binnen verschillende sectoren en voert diverse uitvoerende en onderzoekende diensten uit op het gebied van geo-informatie, remote sensing en data-science.

Onze voornaamste diensten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Remote sensing & machine learning

Remote sensing is een verzamelnaam voor alles omtrent het observeren van oppervlaktes vanuit de lucht. Voorbeelden hiervan zijn digitale luchtfoto’s, satellietbeelden en puntenwolken. Wij kunnen deze meetgegevens voor u verwerken en analyseren om hier nieuwe waardevolle informatie uit te halen. Door gebruik te maken van digitale hoogtemodellen, luchtfoto’s en satelliet data kunnen wij onder andere oppervlaktes en volumes van objecten, panden, percelen en vegetatie berekenen. Ook kan Urgis u helpen bij het detecteren en monitoren van veranderingen, zoals bijvoorbeeld veranderingen in stedelijke vegetatie of veranderingen in de gezondheid daarvan.

 

Objectherkenning en objectsegmentatie

Een foto bevat veel informatie wat door het menselijk oog geïnterpreteerd kan worden. Luchtfoto’s zijn zeer geschikt om snel een gebied te inventariseren. Echter, als het gaat om zeer grote oppervlaktes of aantallen dan is dit geen optie meer. Urgis ontwikkelt slimme algoritmes d.m.v. artificial intelligence (AI) die geautomatiseerd specifieke informatie onttrekken uit luchtfoto’s en hoogtemodellen. U kunt hierbij denken aan onder andere het detecteren van specifieke industriële objecten, zonnepanelen of bomen. Gedetecteerde of gesegmenteerde objecten kunnen vervolgens worden gekoppeld aan kadastrale percelen, adressen of de basisregistratie grootschalige topografie. Op deze pagina leest u meer over de door ons gedetecteerde objectproducten.

Data analyses

Het combineren en analyseren van verschillende (geografische) data vergt specifieke kennis en expertise. Urgis beschikt over deze kennis en is op de hoogte van de snel ontwikkelende mogelijkheden met GIS en nieuwe data-analyse technieken. Door het combineren van data kunnen we complexe ruimtelijke verbanden, relaties en trends efficiënt analyseren.

Wij helpen onze opdrachtgevers onder andere bij:
 Het berekenen van zoninstraling en energieopbrengst op daken.
• Het uitvoeren van quickscans t.a.v. het aantal zonnepalen op bedrijfsdaken en stallen.
• Monitoren van bomen o.b.v. luchtfoto’s en Lidar
• Het verzamelen en analyseren van data voor het verder brengen van de energie transitie.
• Signaleren van water op straat (plassen) d.m.v. Lidar.
• Het classificeren, analyseren en monitoren van (stedelijke) vegetatie.
• Het uitvoeren van voorspellingen, spreidingsmodellen en netwerk optimalisaties.
• Automatische inspecties en monitoring van openbare ruimte en (agrarische) percelen.

Strategische analyses

We verzamelen en analyseren kadastrale gegevens, geografische gegevens, bedrijfsgegevens (afkomstig van bijvoorbeeld LinkedIn of overige google zoekbronnen) en demografische kenmerken met als doel om uw klanten doelgroep op een efficiënte manier aan te schrijven of leads te genereren.  Op basis van uw bedrijfsactiviteiten of een specifiek profiel bekijken wij hoe bedrijven, adressen, gebouwen of percelen kunnen worden gefilterd. Door met big-data en feitelijke inzichten een specifieke doelgroep effectief te benaderen, versterken wij uw acquisitie-strategie.  

Proces optimalisatie en ondersteuning

Naast het ontwikkelen van eigen geo-data applicaties, werken we ook vaak bij de klant op kantoor. We krijgen daardoor vaak vragen of bedrijfsprocessen kunnen worden geautomatiseerd of beter kunnen, en hier helpen wij onze klanten graag mee. Door kleine stukjes software te schrijven helpen we de klant bij het automatiseren van inefficiënte, tijdrovende en foutgevoelige werkzaamheden. Bedrijfsprocessen worden hierdoor makkelijker, sneller en robuuster. We programmeren een simpele executabel die door iedereen in de organisatie gebruikt kan worden. Wil je oneindige repetitie van handelingen voorkomen, neem dan gerust contact met ons op! In zo’n geval kijken we samen of we voldoende tijd kunnen vinden om dit te realiseren.   

Naast het automatiseren van processen ondersteunen, trainen en adviseren we onze klanten ook als het gaat om het gebruiken van GIS-systemen en geografische data. Voor zowel proces optimalisatie (programmeer diensten) als ondersteuning hanteren wij een vast uurtarief. Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.